Nyárbúcsúztatás az Aeroparkban

Forrás: MTI

Szeptember 5-én, szombaton lesz az Aeropark nyárbúcsúztató repülős éjszakája, a látogatókat többek között a történelmi repülőgépek fényárban úszó pilótafülkéi, éjszakai reptérlátogatások, interaktív tematikus séták, mesélő pilóták és légiutas-kísérők várják a Ferihegyi Repülőmúzeumban – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

    Ezen alkalommal szabadtéri repülőmúzeum új A320Neo szimulátora, ahol bárki kipróbálhatja, milyen pilótának lenni a világ egyik legmodernebb és legbiztonságosabb repülőgépén. Megtekinthetők lesznek az Aeropark új attrakciói, azok a legendás repülőtéri tűzoltóautók, melyek évtizedeken át meghatározó szerepet játszottak Ferihegy életében.   Lesz AeroTalkshow, mely keretében ismert pilótákkal beszélgetnek a szervezők hivatásukról és a légi közlekedés kulisszatitkairól.

forrás: aeropark.hu


    Beszélgetés lesz Gyöngyösi Diána kapitánnyal, Sasvári Anita elsőtiszttel és Czigány Ildikó kapitánnyal azokról a kérdésekről, hogy hogyan fogadják az utasok, amikor kizárólag nőkből álló személyzettel találkoznak és hogy milyen törekvések vannak a világon a légitársaságoknál a női pilóták számának növelése érdekében.
    Délutántól a múzeumban sátrat vernek a határőr és katonai hagyományőrzők, akik különféle korszakokat jelenítenek meg a történelmi repülőgépek között.
    Kint nosztalgiarepülések indulnak a világ egyetlen repülőképes Li-2-es repülőgépével a történelmi 1-es Terminálról, ahol az időutazást a Malév Faros Ikarus 55-ös autóbusz teszi teljessé. 


    A történelmi repülőgépek fedélzetére csak arcvédő maszkban léphetnek be a látogatók, a szabadtéri múzeum területén pedig úgy szervezik az egyes programelemeket, hogy a megfelelő távolságtartás biztosított legyen. Az autóbuszokat és a repülőgépek fedélzetét folyamatosan fertőtlenítik – áll az összegzésben.

forrás:tripadvisor

Utazóknak és a repülőgépek szerelmeseinek szinte kötelező! Bővebb információk és foglalás ide kattintva! 🙂