Sintra palotái

Ha egy kicsivel több napra érkezel Lisszabonba, kifejezetten javasoljuk, hogy egy nap erejéig mindenképp látogass el Sintrába. A portugál királyok kedvelt nyári székhelye mindössze 30 km-re, kb 40 perc vonatozásra található a fővárostól.

A meredek hegyen lévő várost, és csúcsára épült palotákat ajánlott busszal megközelíteni, de rengeteg önjelölt taxis és tuk-tuk ajánlja magát, hogy felvigyen a palotákhoz, elvileg ugyanannyiért, mint a buszjegy ára.
Ha pedig busz, akkor a 434-esre kell felszállni, egy útra, azaz a “vonaljegy” pedig 3.90 euró/fő.

A hegycsúcson egy kisebb séta után érhetjük el a Mórok várát, vagy a Pena Palotát. A Pena előtti automatákból lehet jegyet venni, érdemes itt a kombinált jegytípusokat választani, a Mórok vára + Pena Palota kombinált belépő 18 euróba került.

Sajnos az idő szűke miatt nekünk csak ez a 2 látványosság meglátogatása fért bele:

Pena palota

II. Fernando király építtette, a mór építészet irányelveit követve, a 19. században, a Manueline-stílusban. Az UNESCO 1995-ben vette fel a világörökségek közé.

A romantikus palota belső tereit úgy alakították ki, hogy a királyi család nyári rezidenciájaként szolgálhasson. Szép kis nyaraló lett, azért azt be kell vallani. Napjainkban a királyi család életét bemutató múzeumként szerepel, és mint az összes többi ilyen, a kor jegyeinek megfelelő szobákkal berendezve.

A palotát elhagyva mindenképp ajánlott egy kicsit körbejárni a már-már őserdőre hajazó parkot. II. Fernando király Kínából, Japánból és Új-Zélandról is importált be növényeket.

Ha érezzük magunkban az erőt, akkor fel is lehet túrázni az 522 méter magasságon ágaskodó magaskereszthez.

Mórok vára

A Mórok vára 1200 körül épült, 450 méternyi területen helyezkedik el. Várfalait körbe lehet sétálni, ahonnan tiszta időben nagyon gyönyörű panoráma tárul elénk.

Számunkra ez a két látnivaló fért be egy napba Sintrában, azonban számos más kivételes villa, park és kastély vár majd mindenkit. A teljesség igénye nélkül, pl.: Sintra Nemzeti Palota, a Quinta da Regaleira mesebeli kastélya és alagútjai. Egy szó mint száz, Sintra is egy visszatérős helyszín, legalább egyszer.

Ha tetszett ez a kis olvasmány, akkor keresd fel Facebook vagy Instagram oldalunkat is. És ha feliratkozol a YouTube csatornánkra, annak még jobban fogunk örülni!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .