Balti-túra: Jürmala

A Rigában eltöltött napokba, még jóval az utazás előtt beterveztük, hogy egy fél napot eltöltünk a tengerparton. Az ajánlatok között első helyen – és Rigához legközelebbi – szereplő településre, Jürmalára esett a választás. Vonattal közvetlenül, körül-belül 30-40 perc alatt érhető el.

Még egy picit maradva a fővárosnál: a pályaudvar épülete egybe van építve egy plázával. A vonatközlekedés nem drága, egy személynek az oda-vissza 50 km vonatút 2,40 euróba került. Azonban a vonat meglehetősen réginek tűnt és érződött. Hasznos és érdekes élmény volt, de ezt lehet még fejleszteni. 


Lettország egyik legfőbb üdülővárosa és egyben az ország ötödik legnagyobb városa alig 25 km-re található Rigától, az égig érő fenyveserdő között megbújva. A város tengerpartja 33 km hosszúságú, fehér homokos, már ottlétünkkor sokan sétáltak a parton, röplabdáztak vagy futottak, de azért nagyon kellett a tavaszi dzseki. A part rendkívül kiépített, szállodákkal és – akkor még – üres napozóágyakkal és beach bar-okkal. De biztosak vagyunk benne, hogy nyáron vibrál és pezseg a tengerparti élet. 

A város is kifejezetten megér egy alapos sétát, legnagyobb részét impozáns, 19-20. században épült faházak, “favillák” alkotják. 

Mindent összevetve: nagyon ég bennünk a kísértés, hogy nyáron visszautazzunk ide és az Adriai- vagy a Tirrén-tenger helyett a Balti-tengerbe csobbanjunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.